Op zaterdag 6 en zondag 7 juli opent het Kasteel de Merode in Westerlo opnieuw de deuren voor de vijfenveertigste editie van de Kasteelfeesten. Een ideale manier om de zomervakantie te beginnen.

Met jaarlijks zo’n 6.000 bezoekers en een honderdtal exposanten is deze echte familiehappening een van de belangrijkste toeristische zomerattracties in de Kempen. Ook deze editie staat weer bol van activiteiten om jong en oud te bekoren. Je kan het kasteel en het park bezoeken met gids en voor de kinderen is er een aangepaste rondleiding.

Op het domein is er een winkel-wandelpark waarbij de exposanten weer gebruik maken van het mooie park van het kasteel van de familie de Merode. Een gedroomd decor om hun producten en diensten voor te stellen.  Voor de derde maal worden er ook dit jaar de spectaculaire watersteekspelen georganiseerd, waarin verschillende teams het op de kasteelvijver tegen elkaar opnemen.

Verder zien we in het programma concerten in samenwerking met VLAMO Antwerpen, educatieve standen over jacht en wildbeheer met geleide wandelingen in het park.   Naast de exposantenbeurs is er de kunstbeurs waarbij je de kunstenaars aan het werk ziet, roofvogelshows, “fly-ball” met honden en hondendressuur, en andere sportieve activiteiten zoals de death ride vanaf het dak van het kasteel, waterfietsen op de vijvers en demonstaties vliegvissen op de vijver. De jongste bezoekers kunnen zich uitleven op springkastelen.  De muzikale optredens aan de terrassen met lekkere hapjes en een schuimend glas bier zorgen ervoor dat de kasteelfeesten een echte familiehappening is.

Klassiek avondconcert op vrijdag 5 juli

Op vrijdag 5 juli om 20 uur vindt in de ridderzaal van het kasteel de Merode te Westerlo een klassiek avondconcert plaats met sopraan Anneke Luyten begeleid door pianiste Veerle Peeters. Het feestcomité Westerlo biedt bij het concert een all in formule voor de prijs van 50 euro per persoon. Bij aankomst krijg je een welkomstdrank, tijdens de pauze zijn er drank en hapjes en na het concert kan er nog nagebabbeld worden met een drankje.  Kaarten kan je telefonisch bestellen op 0494 47 19 24 en na overschrijving op het rekeningnummer BE57 4176 0089 2135 met vermelding van naam en adres. De kaarten worden opgestuurd.

Praktisch

De Kasteelfeesten hebben plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli, telkens van 10 tot 19 uur, in Kasteel De Merode, Polderstraat in Westerlo. Tickets kosten 8 euro. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen er gratis in.  Meer info op www.kasteelfeesten-westerlo.be  / Foto : archief Nnieuws.be